Hjelpesider

Brukervilkår og personvern

Brukervilkår for Livvin

1      INNLEDNING

Nedenfor kan du lese hvilke vilkår som gjelder for bruk av Livvin.com (heretter Livvin).

Livvin er et sosialt bolignettverk hvor boligeiere kan legge ut boligene sine, for slik å signalisere antatt tidspunkt for salg av boligene til markedet. På denne måten kan boligkjøpere orientere seg i hva som kommer til salgs frem i tid.

Tjenesten eies og driftes av Livvin AS.

Du aksepterer vilkårene ved å opprette profil på tjenesten.

2      ALDERSGRENSE

Du må være fylt 15 år for å registrere deg.

3      PRIS OG BETALING

Det er gratis å opprette profil på Livvin og å bruke tjenesten.

4      SLETTING AV PROFIL OG ANGRERETT

Som bruker av Livvin står du til enhver tid fritt til å slette din Livvin -profil. Du kan også når som helst redigere de opplysningene som er lagt inn på din profilside.

5      BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Ved å akseptere brukervilkårene samtykker du til at Livvin kan behandle personopplysningene dine i overensstemmelse med brukervilkårene (beskrevet nedenfor) – se nærmere beskrivelse i vår personvernpolicy.

5.1  INNSAMLING OG LAGRING

I forbindelse med opprettelse av profil på, og bruk av Livvin, har du mulighet til å logge inn med Facebook. Om du logger inn med Facebook, henter vi opplysninger du selv legger inn og som du har oppgitt om deg selv i profilen på din Facebook – blant annet fullt navn, profilbilde, telefonnummer og e-postadresse.

I tillegg lagres informasjon om din bruk av tjenesten, blant annet data knyttet til boligsøk, boliger du velger å følge og bilder du kommentere eller «liker», lokasjon, og teknisk informasjon. Opplysningene kan bli supplert med tilgjengelig informasjon fra cookies og lignende teknologier og informasjon fra tredjepartsaktører.

Opplysningene lagres så lenge dette er nødvendig for å oppfylle de formålene som fremgår av avsnittet nedenfor, eventuelt så lenge det er nødvendig etter lov eller forskrift.

5.2  HVA VI BRUKER OPPLYSNINGENE TIL

Opplysningene brukes først og fremst for å optimalisere tjenesten til deg, for eksempel gjennom individuelle anbefalinger, tilpasset innhold og markedsføring. I tillegg brukes de til å forbedre og videreutvikle Livvin og andre tjenester som leveres av selskaper som er en del av Schibsted Media Group. Opplysningene brukes også for å forhindre misbruk og for å forstå hvordan du bruker de ulike tjenestene som tilbys innenfor Schibsted Media Group.

5.3  DELING AV OPPLYSNINGER

Livvin vil kunne dele data med tredjepartsaktører som for eksempel tekniske underleverandører. Livvin vil, som en del av Schibsted Media Group, også kunne dele opplysningene dine med andre selskaper i Schibsted Media Group for tilsvarende formål – slik det fremgår ovenfor. I tillegg kan Livvin dele opplysningene dine med tredjeparter, for å forebygge eller avdekke svindel eller misbruk. Dette vil kun skje dersom det er lovpålagt, eller det anses som nødvendig og du gir særskilt samtykke. Livvin vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger utover det som fremgår av denne personvernerklæringen uten først å ha innhentet ditt samtykke.

5.4  SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

5.5  SIKRING AV BILDER

Som bruker av Livvin kan du velge å ha «lukkede» boligprospekt. Du vil da ha kontroll på hvem som har innsyn i boligen din – utover hovedbildet og annen elementær informasjon, som kvadratmeterstørrelse, antall soverom, etasjer og lignende. Vær oppmerksom på at Livvin ikke kan hindre brukere som har innsyn i din bolig i å kopiere bilder for så å videreformidle disse.

5.6  SAMTYKKE TIL MARKEDSFØRING

Som bruker av Livvin samtykker du til at Livvin kan sende deg e-post om informasjon om tjenesten og annen relevant informasjon.

5.7  BEHANDLINGSANSVARLIG

Livvin AS er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av ovennevnte. Når det gjelder opplysninger knyttet til din Facebook-konto (personalia og pålogging) har Facebook behandlingsansvaret for dette.

Ved spørsmål og henvendelser knyttet til bruken av personopplysningene kan du kontakte oss på e-post: support@livvin.com. Vi henviser for øvrig til vår personvernpolicy for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger, samt bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi.

6      OPPRETTELSE AV BOLIGPROSPEKT

Det er kun eiere av boliger som kan opprette prospekt på sin bolig. Når man som bruker oppretter prospekt går man samtidig god for at man er eier av boligen. Brudd på retningslinjene kan føre til utestengelse fra tjenesten.

7      KOMMERSIELLE AKTØRER

Brukere har ikke anledning til å kontakte boligeierefor å selge eller promotere kommersielle tjenester med mindre boligeier selv har gitt eksplisitt aksept for dette. Brudd på retningslinjene kan føre til utestengelse fra tjenesten.

8      ENDRINGER I AVTALEN

Vilkårene satt opp her gjelder fra det tidspunkt bruker registrerer seg på Livvin og inntil nye vilkår og betingelser blir publisert i tjenesten.

Personvern

PERSONVERNPOLICY FOR LIVVIN

Livvin AS (heretter Livvin) er opptatt av å ivareta brukernes personvern. I denne personvernpolicyen forklarer vi hvordan vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, hva vi bruker opplysningene til, og hvordan vi ivaretar personvernhensyn.

1      HVA SLAGS INFORMASJON LAGRES?

1.1       Opplysninger du selv gir til oss

Vi lagrer de opplysningene du selv legger inn i forbindelse opprettelse og oppdateringer av profil på Livvin, samt opplysninger du senere måtte oppgi ved bruk av tjenesten. Merk at når du oppretter profil på Livvin, henter vi opplysninger du har oppgitt om deg selv dersom du kobler opp Facebook-kontoen din. Opplysninger som registreres omfatter fullt navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelt bilde.

1.2       Opplysninger vi samler inn

Vi samler inn informasjon om din bruk av tjenesten. Dette omfatter:

a)    Teknisk informasjon

Med «teknisk informasjon» menes informasjon om din enhet og internett-tilkobling. Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til tjenesten, som for eksempel operativsystem, nettleserversjon, IP-adresser, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Ett eksempel på hvordan vi kan bruke denne informasjonen, er at vi tilpasser visningen av Livvin til den enheten du bruker, slik at du som bruker får en best mulig opplevelse av tjenesten

b)    Informasjon om bruk av tjenesten (atferdsdata)

Opplysninger som samles inn gjennom din bruk av tjenesten kan for eksempel være hvilke områder du gjør boligsøk i, hvilke boliger du følger og hvilke bilder eller typer bilder du liker og kommenterer på.

c)    Informasjon om posisjon

Vi beregner geografisk posisjon ved hjelp av IP-adresse. Ved bruk av app’en vår kan vi registrere mer nøyaktig informasjon om posisjon, forutsatt at du har aktivisert innstillinger for slik sporing.

Vi kan fra tid til annen motta informasjon fra andre kilder, for eksempel kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter, som hjelper oss (eller dem) å forstå brukeraktivitet, preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr. En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg mer relevant innhold. Slike tredjeparter omfatter:

Facebook – administrasjon av pålogging

TNS scores – offisielle norske trafikktall på web

Google Analytics – brukertall og analyse

Campaign monitor – e-post-utsendelse og kampanje

Intercom – Support/kommunikasjonsverktøy

e)    Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du besøker Livvin bruker vi ulike teknologier for å tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Vi bruker blant annet informasjonskapsler (cookies) for at du skal slippe å logge inn på nytt hver gang du skal bruke tjenesten, og for å analysere data om brukerne våre. Noen ganger bruker vi tredjeparts-cookies, altså cookies fra andre selskaper, for eksempel i forbindelse med målinger av trafikk/bruk og annonsehåndteringen på Livvin. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler nedenfor.

Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en «opt-out»-lenke.

2           HVA BRUKER LIVVIN INFORMASJONEN TIL?

Vi bruker dine personopplysninger for flere formål – men først og fremst for at vi skal kunne levere deg tjenesten som avtalt, tilpasse tjenesten etter dine antatte ønsker, og herunder gi deg personalisert innhold og best mulig brukerstøtte. Vi bruker også opplysningene for å utvikle tjenesten og nye tjenester basert på analyse av personopplysninger. Opplysningene vil videre bli brukt i markedsføringssammenheng, og til å forhindre misbruk av tjenesten. Nedenfor kan du lese mer om behandlingsformålene.

2.1       Gjennomføring av avtalen

Vi bruker personopplysningene dine for å gjennomføre avtalen med deg og for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Dette gjør vi blant annet for å

- gjøre det mulig for systemet å gjenkjenne deg som bruker

-  kunne tilpasse tjenestene våre til deg som bruker

2.2       Utvikling og forbedring av tjenesten og utvikling av nye tjenester

Vi bruker personopplysninger for å utvikle og forbedre tjenesten, og til å utvikle nye tjenester. Dette gjør vi blant annet for å

- gjøre det lettere for deg å navigere i tjenestene våre

- utvikle og forbedre Livvin ved å forstå hvordan tjenesten brukes

- analysere bruk og markedstrender for å kunne utvikle ny funksjonalitet eller nye tjenester

- beregne og rapportere brukerantall og trafikk

2.3       Tilpasset innhold, anbefalinger og markedsføring

Vi bruker personopplysninger for å personalisere og tilpasse tjenestene våre, og herunder tilby deg innhold og markedsføring vi tror kan være relevant for deg. Dette kan omfatte

-       visning av mest mulig relevante boliger i de områdene du antas å befinne deg

-       presentasjon av relevant og interessant statistikk eller informasjon, eksempelvis basert på sammenligninger med andre brukere i ditt segment. Dette kan innebære at vi basert på dine opplysninger plasserer deg i gruppe med andre brukere av tjenesten basert på at opplysningene vi har om dere ligner hverandre (segmentering)

-       å presentere deg for markedsføring vi antar er relevant for deg. Dette vil kunne omfatte markedsføring direkte via tjenesten, e-post eller SMS.

3           DELING AV INFORMASJON

Livvin vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg, utover det som fremgår av denne personvernerklæringen, uten først å ha innhentet ditt samtykke.

Vi kan dele personopplysningene dine med andre selskaper i Schibsted Media Group til bruk for tilsvarende formål som angitt i punkt 2 ovenfor. Dette innebærer for eksempel at vi kan dele dine atferdsdata med selskaper i Schibsted Media Group, slik at de kan tilpasse sine tjenester etter dine antatte ønsker, eller de kan bruke opplysningene dine for å tilpasse markedsføring på tvers av tjenester og selskaper i Schibsted Media Group.

Vi kan også dele personopplysninger med underleverandører som behandler disse på våre vegne (databehandlere). Overføring av personopplysninger til slike databehandlere skjer i medhold av databehandleravtaler som blant annet hindrer at databehandlerne bruker opplysningene for andre formål.

Vi vil også kunne utlevere personopplysningene dersom dette er nødvendig for å overholde forpliktelser i medhold av lov eller forskrift, pålegg fra domstol eller annen offentlig myndighet, eller dersom utlevering er nødvendig for å avdekke eller oppklare mistanke om at tjenesten brukes til ulovlige formål.

4           HVA ER EGENTLIG EN COOKIE?

En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper blant annet annonsesystemet å holde orden på hvilke typer innhold og hvilke annonser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre lesere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike nettsider.

Slik forhindrer du at cookies lagres:

Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør imidlertid at dine personlige innstillinger forsvinner. Du vil for eksempel måtte skrive inn passordet ditt hver gang du ønsker å logge inn på Livvin.

Du kan også endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir noe dårligere funksjonalitet på visse websider, kan forhindre tilgang til medlemssider og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

5           PERSONLIG DATA OG AKTIVITET

Når du følger en bolig på Livvin vil det være synlig for eieren av boligen.

På din profilside på Livvin vil det være synlig for andre brukere hvilke boliger du følger.

På din profilside på Livvin vil de boligene hvor du har valgt å være synlig eier, være synlig for andre brukere.

På alle bilder du «liker», og kommenterer på, vil det du skriver være synlig for andre brukere som oppsøker samme bilde og/eller kommentarfelt.

Personlig informasjon som e-postadresse og telefon vil ikke være offentlig tilgjengelig for andre brukere. Unntaket er om du selv velger å dele disse.

6           SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

7           SLETTING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.  I tillegg vil du som bruker når som helst kunne be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til (eksempelvis et abonnement) eller det er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid. Som bruker kan du slette din profil på Livvin når du måtte ønske det. Du sender da e-post til support@livvin.com

8           NYHETSUTSENDELSER (E-POSTMARKEDSFØRING)

Som bruker av Livvin sin tjeneste samtykker du til at Livvin kan deg e-post med informasjon om/fra Livvin. Nyhetsbrevene kan stoppes ved å trykke på «meld av»-knappen nederst i e-posten.

9           ENDRINGER

Vi kan fra tid til annen komme til å endre vår personvernpolicy for å følge lovmessige krav, samt vår egen praksis for innsamling og behandling av data. Ved større endringer vil du måtte godkjenne vilkårene på nytt.

Dersom du har spørsmål rundt Livvin sine vilkår og personvernpolicy, ta kontakt med oss på e-post: support@livvin.com

10        BEHANDLINGSANSVARLIG

Livvin AS er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av det ovennevnte. Ved spørsmål og henvendelser knyttet til bruken av personopplysninger kan du kontakte oss på e-post: support@livvin.com

Nettleseren din er utdatert!

Du burde oppdatere din nettleser for å oppleve både denne og flere andre nettsteder best mulig. Les mer om hvordan du kan oppdatere din nettleser.